Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Kaart verbergen
  • Emmaplein 8
    3722 AD Bilthoven
  • 0302293815

Hoogenboom & Bogers Edelsmeden

Over Heleen Hoogenboom en Sanne Bogers

Heleen:

Als kind al had ik interesse in sieraden. Kettingen krijgen én rijgen, proberen klemmende oorbellen te maken bij gebrek aan gaatjes, knutselen met onhandige tangetjes en koperdraad. Het zat er dus al jong in. Ik had nog nooit van het vak Edelsmeden gehoord en er nooit bij stil gestaan dat dát, wat ik als kind al zo mooi vond, ooit een beroep zou kunnen zijn. 

In Schoonhoven heb ik de opleiding goudsmid én zilversmid gevolgd.

Na een zaak in Utrecht te hebben gehad ben ik in 1992 de winkel in Bilthoven begonnen.

Het proces van het ontstaan van fijne, kleine kunstwerken waar de wensen en gevoelens van mensen in samen komen maakt het vak nog steeds boeiend, inspirerend en leerzaam.

In 2011 kwam Sanne in de zaak en sinds die tijd werken we sámen. 

Sanne:

Mijn vader zei altijd "doe datgene waar je hart blij van wordt". Na de geboorte van mijn tweede zoon wist ik dat het onderwijs mij niet meer inspireerde. Ik besloot het roer om te gooien, nam ontslag en na heel veel denkwerk wist ik waar ik altijd al blij van werd. Mijn liefde voor sieraden, edelstenen en kunst is een rode draad door mijn leven geweest. Dit wilde ik combineren met de verhalen van mensen kunnen uitten in een sieraad. 

Heleen kende ik via mijn moeder. Op een dag ben ik bij Heleen langsgegaan en heb ik gevraagd of ik mee kon kijken en dingen mocht maken. Ik wist meteen dat dit was wat ik wilde doen.

Ik ben naar de Vakschool Schoonhoven gegaan en ondertussen werkte ik samen met Heleen. We bleken elkaar goed aan te voelen, dezelfde ideeën over schoonheid, balans, precisie, duurzaamheid, composities, stijl en vakmanschap te hebben.

We maken sieraden die langzaam tot stand komen en bedoeld zijn een leven lang betekenis te hebben. Ze kunnen van generatie op generatie doorgegeven wordenDeze goudsmid in het kort

Diensten

  • Verkoop van gouden producten op maat

Producten

  • Sieraden
  • Trouwsieraden
  • Vrij werk