ÉtoileMaastricht


Stokstraat 9 6211 GB Maastricht
043-8802585 Klik om te bellen

Over ÉtoileMaastricht

Maastricht heeft er een ster bij: ÉtoileMaastricht in de Stokstraat. Martijne en Philippe Disse – Van Vught zijn in de meest exclusieve winkelstraat van Maastricht een boutique/galerie/atelier begonnen.

Martijne en Philippe leerden elkaar kennen als collega's bij het Franse juweliershuis Cartier aan de P.C. Hooftstraat in Amsterdam, bijna net zo beroemd als de Stokstraat. Philippe was boutique manager van Cartier in Amsterdam tot 2008. Het was hun droom om ooit nog eens een eigen boutique te beginnen in exclusieve juwelen, horloges en sieraden. Die droom is voor hen nu uitgekomen in de Maastrichtse Stokstraat.

In ÉtoileMaastricht zijn exclusieve sieraden en juwelen van de hand van Martijne te bewonderen. Zij leerde het ambacht van goudsmid op de vakschool Schoonhoven en verruilde later haar baan bij Cartier voor de goudsmid-werkbank bij diamantfabriek en juwelier Amsterdam Diamond Center. Philippe, van oorsprong Maastrichtenaar, studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht en Nationaal Hoger Instituut Schone Kunsten Antwerpen

Martijne is vanaf 2005 als zelfstandig goudsmid actief. Behalve expert op het gebied van parels is ze gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van handgemaakte sieraden. Met haar unieke juwelen trekt ze inmiddels liefhebbers uit het hele land.

PASSIE VOOR PARELS
Als edelsmid legde Martijne zich al snel toe op werken met goud. “Dit edelmetaal heeft echt mijn voorkeur; ik werk graag met witgoud, geelgoud, roségoud en platina. Handgemaakte sieraden van goud zijn exclusief; behalve iets unieks krijgen mensen ook iets waardevols in bezit.” Daarnaast heeft Martijne een echte passie voor parels. De enthousiaste manier waarop ze er over vertelt, werkt direct aanstekelijk. “Ik reis zelf naar China om parels in te kopen. Bij Cartier en het Amsterdam Diamond Center had ik al veel kennis opgedaan, maar door allerlei cursussen te volgen, zijn parels nog meer voor me gaan leven. Behalve om er mee te werken, vind ik het ook super om er over te kunnen vertellen. Gelukkig is de interesse voor de parel door de eeuwen heen onverminderd groot gebleven.” Veel juweliers houden zich liever afzijdig van parels, is haar ervaring. “Door gebrek aan kennis vinden ze het een lastig product om te verkopen, terwijl ik het juist fantastisch vind om uitleg te geven hoe een parel ontstaat, welke soorten er zijn en hoe je echt van imitatie kunt onderscheiden.” Geïnspireerd door parels en de ingetogen schoonheid ervan, ontwerpt ze juwelen. Haar creaties worden gedragen door bekende namen in Nederland. Bescheidenheid en elegantie zijn haar motto.

Ook ontvangt ze met regelmaat klanten die een bestaand snoer willen veranderen of er graag een bijpassende ring bij willen. “Parels hebben alles met emotie te maken. Ze worden meestal gedragen bij speciale gelegenheden of zijn waardevol als erfstuk. Ik kan de lengte van een snoer aanpassen, de sluiting vernieuwen of een sieraad maken dat er mooi bij past.”

UNIEKE SIERADEN
Voor het vervaardigen van een uniek, handgemaakt sieraad verdiepen Martijne en Philippe zich uitgebreid in de wensen van de klant. “Soms leveren mensen zelf een tekening of idee aan. In een eerste gesprek vragen wij wat de wensen zijn van de klant. Dan wordt er met 3Design een ontwerp gemaakt. Dit ontwerp kan omgezet worden naar een foto, zodat het lijkt alsof het juweel al gemaakt en gefotogafeerd is. Op deze manier heeft de klant een duidelijk beeld over hoe zijn of haar ontwerp eruit komt te zien. . De klant krijgt altijd de garantie dat ze in het bezit komen van een uniek exemplaar, dat niet in productie wordt genomen.” Door haar persoonlijke betrokkenheid geven wij optimaal advies en service.

Juwelen en parelsnoeren heeft ÉtoileMaastricht in allerlei prijsklassen. “Een klein parelsnoertje is er al voor circa 120 euro. Hoe beter en groter de parels, hoe kostbaarder het collier.” Het allerduurste collier dat ze ooit maakte, bevat zowel parels als diamanten en kost 10.900 euro.” Marijke Helwegen heeft het al eens gedragen. Ook zij is een echte parelliefhebber."

Stokstraat 9, 6211GB Maastricht, 043-8802585
Openingstijden: ma- 13.00-18.00
. di-vr 10.00-18.00
za 10.00-17.30
donderdag koopavond tot 21.00
Elke eerste zondag van de maand Koopzondag 13.00-17.00


Foto's

Martijne en Mevr. Helwegen, beide met juwelen van 'sMooi

ÉtoileMaastricht in het kort

Producten

Diamanten & edelstenen
Gespecialiseerd in parels
Sieraden
Trouwsieraden
Vrij werk

Diensten

BRON sieraden, Max Bill horloges, Oris, Philip Stein Horloges
Parels
Reparaties
Verkoop van gouden producten op maat

Onze locatie

ÉtoileMaastricht


Stokstraat 9 6211 GB Maastricht
043-8802585 Klik om te bellen