Eva van Kempen, Art Jewellery


Elektronstraat 12-14 1014 AP Amsterdam
0642271055 Klik om te bellen

Over Eva van Kempen, Art Jewellery

Naast enkele stuks ontwerpt en maakt Eva van Kempen (1976) ook sieradencollecties in kleine oplagen en neemt zij graag opdrachten als verlovingsringen en herinneringsjuwelen aan. Eva is geïnspireerd door het menselijk potentieel, het lichaam en het leven zelf. Dit komt o.a. tot uiting in een fascinatie voor eeuwenoude goudsmidtechnieken, zoals filigrein, een van de meest complexe soldeertechnieken van edelmetaaldraad dat al sinds 1600 in Nederland wordt beoefend. Ook in wasbewerken, een beeldende techniek die veel werd gebruikt in de tijd van de Art Nouveau, heeft zij zich bekwaamd, omdat het haar meer vrijheid geeft. Eva maakt naast sieraden van edele materialen ook sieraden van afgekeurde ziekenhuismaterialen en verlopen medicijnen om de schoonheid, waarde en betekenis ervan aan te tonen. De conceptuele collecties LifeLines, Klaar-om-te-dragen, Planned Parenthood en Freedom as Luxury waren/zijn onderdeel van museale en internationale tentoonstellingen.

BIO

Eva begon na een HBO opleiding en een wereldreis in 2000 aan een deeltijd cursus goudsmeden in Schoonhoven en behaalde het diploma en het federatie examen. Sinds 2007 is zij zelfstandig goudsmid en sieradenontwerper in Amsterdam. Zij heeft een achtergrond in Personeel en Organisatie, maar besloot zich volledig op haar bedrijf te richten toen haar kantoorbaan in de culturele sector ophield te bestaan tent gevolge van de bezuinigingen in de cultuursector. In 2019-2020, tijdens een Master aan het Sandberg Instituut (Rietveld Academie), deed zij veldonderzoek naar de staat van filigrein in Nederland en in China en verdiepte zij haar filigreinvaardigheden tijdens een artist-in-residence in het atelier van Ciao Hong Ji, een high-end sieradenhuis in de Chinese Guangdong provincie. Als reactie op het dreigende uitsterven van deze tijdrovende techniek in Nederland, en voortbouwend op een recente heropleving van de belangstelling voor ambacht geïnspireerd door de wereldwijde lockdown, heeft van Kempen het project 'The Filigree Ambassador' gelanceerd (zie instagram).

Foto's

Zoë Valerie, 18 krt geelgouwen filigreinring met saffieren. Deze ring kan besteld worden in iedere gewenste breedte en met edelstenen naar keuze.
One Condition, 2018, verlovingsring, 24 krt goud verguld zilver, verlopen anticonceptiepillen in strip, pvc folie
Spiral of Love (2008), verbintenisringen collectie
Gail, 2018, 18 krt palladium witgoud, amethist. Deze ring is in opdracht gemaakt, kan worden besteld in iedere gewenste breedte, edelmetaal en edelstenen van uw voorkeur.
Wuthering heights (2008), zilveren armband
Johannah ~ Lucia (2014) ringen collectie, bijv. als moeder-dochter of zussen ringen
Verlovingsring in opdracht, Smaragd, diamanten, 18 krt palladium witgoud
Anna Paulowna (2015-2016), demi-parure
Anna Paulowna (2016), broche / demi-parure
Nostalgia (2010), halsjuweel (verkocht), ring, oorbellen
The Bends (2016), ring op aanvraag te maken met keuze uit materialen
Lena (2017), oorbellen collectie
Pristine Clarity (2016), 18 krt roodgoud, roze toermalijn
Roaring twenties (2014) 18 krt geelgoud, champagne kleurige diamanten (vvsi)
"Memento" ~ Trouwringen / Herinneringssieraden in opdracht
Trouwringen
Libelle (2010) broche

Eva van Kempen, Art Jewellery in het kort

Producten

Diamanten & edelstenen
Herinneringssieraden
Objecten
Overig
Sieraden
Trouwsieraden
Vrij werk
Werk in oprdacht

Diensten

Hergebruik eigen sieraden
Verkoop van gouden producten op maat
Verkoop van zilveren producten op maat

Artikelen

Klaar om te (ver)dragen, binnen / buiten juwelen van Eva van Kempen

Tentoonstelling Klaar om te dragen, Eva van KempenMuseum De Fundatie, Kasteel Het Nijenhuis, Heino/Wijhe, 8 September 2017 t/m 11 Februari 2018Foto: Museum de Fundatie Eva van Kempen:? een edelsmid,...

Ontdek schoonheid om u heen / Discover beauty around you

(English below) Schoonheid is een relatief begrip. De meesten van ons ontdekken wat hen raakt in muziek, dans, kunst, natuur, liefde, familie, vriendschap, samenzijn en zo kan ik nog wel even doorgaan....

Onze locatie

Logo Eva van Kempen, Art Jewellery

Eva van Kempen, Art Jewellery

Eva van Kempen, Art Jewellery


Elektronstraat 12-14 1014 AP Amsterdam
0642271055 Klik om te bellen